Reprezentanti pouhých 43 % procent voličů se chystají vládnout zemi!

Legitimita většinové vlády Spolu - PirStan ve společnosti bude překvapivě ještě menší než dosavadní menšinové vlády ANO+ČSSD podporované komunisty!  Slovenský tisk píše :"Byť si Česko změnu nezvolilo, má ji. "

Napětí vzroste.Netleskám výsledkům voleb! Legitimita většinové vlády Spolu - PirStan ve společnosti bude překvapivě ještě menší než dosavadní menšinové vlády ANO+ČSSD podporované komunisty! A tudíž její budoucí vládnutí a přijaté kompromisy budou ještě hůře souznít se současným většinovým míněním voličů. Což bude vytvářet napětí ve společnosti.

 

Vysvětlím:Po volbách 2017 jsem napsal: Menšina drtí většinu! Voličů ANO,ČSSD a KSČM bylo celkem jen 44,67 %, ale ovládnou ČR. A to přitom tyto strany měly dohromady 108 poslanců!

 

Dnešní výsledky jsou zásadně jiné: Propadlo 20 procent hlasů voličů. Chystá se nám vládnou Spolu (27,79 %) a PirStan (15,62 %) = dokonce pouhých 43.41 % odevzdaných hlasů (109 poslanců).56,6 % letos volilo někoho jiného - shodou okolností zrovna letos většina z těchto hlasů pro naprosto jiné postoje než bude mít připravovaná vláda.

 

Je to samozřejmě nedokonalost a vlastnost volebního systému. Napětí vzroste. P.S: Trefně to komentuje slovenský tisk:Vše stejně komentuje tisk: " Deník Sme pak soudí, že byť si Česko změnu nezvolilo, má ji. „Klíčové je složení parlamentu, a to hovoří o změně. Tak to bývá, někdy jsou klíčové právě hlasy pro strany, které propadly. “ napsal.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Žamboch | neděle 10.10.2021 8:14 | karma článku: 30,13 | přečteno: 1523x