Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Hlasování na iDNES.cz. Hlasovalo 17 916 čtenářů

Nechali byste se očkovat vakcínou Sputnik?

Ano, ale až po schválení EMA - 2353

Ano, i bez schválení EMA - 5657

Ne - 9906

3 1
možnosti
Foto

Doufejte, že těch 9906 osob nepatří k těm, které už covid prodělaly (a tedy protilátky mají).

1 2
možnosti
Foto

No realistický především není reálné snysme významné množství Sputniku vůbec dostali. Rusko nemá dost sní pro sebe a všem dodává jen zlomek dohodnutých dávek.

Je to jen politikům, ne reálná šance získat vakcíny.

Pokud se týká samotného očkování tak bez schválení EMA (na něm je závislé schválení SUKLEM) je prostě použití té vakcíny protiprávní a mohlo by přinést více škody než užitku. Jak přímo následky tak nepřímo tom, že by nemuselo být funkční.

Otázkou je pak i kvalita výroby.

Ten průzkum je pak samozřejmě manipulativní, protože staví proti sobě Sputnik nebo vůbec či dlouho čekat. Neokazuke tedy skutečnou důvěru ve Sputnik.

PS.Pokud bude Sputnik schválen EMA a vyráběn v EU tak takovou várkou bych se klidně očkovat nechal z Ruska dovezenou ne.

2 1
možnosti
BV

Pane Polický,

nemáte pravdu, z grafiky vyplývá, že TŘETINA lidí důvěřuje Sputniku a TŘETINA ne.

V té grafice je menší graf, který uvádí výsledky odpovědí na otázku: "Využili byste možnost naočkování ruským Sputnikem, pokud by dostal vyjímku od českých úřadů?"

32,5% ANO

37,2% NE

25,2% nechci se vůbec nechat očkovat

5,1% již jsem očkovaný

Takže TŘETINA lidí by se ruským Sputnikem nechala očkovat, cca TŘETINA nenechala a TŘETINA se nechce nechat očkovat žádnou vakcínou.

Zavádějící je ten další graf u kterého není uvedeno, že jde o odpovědi té TŘETINY, která nechce očkování Sputnikem.

0 2
možnosti
LH

Hezký jak tady někteří nevěří průzkumům, a co volebnímu od Kantaru - tomu věříte

0 4
možnosti
VR

Docela by mne zajímalo, co by to udělalo s výsledkem téhle ankety, kdyby tazatelé prozradili dotazovaným jeden docela pikantní detail, že při aplikaci Sputniku se musí očkovaný po dobu jednoho měsíce zdržet požívání alkoholu.;-) Možná, to je podstatný důvod, že v Rusku není o očkování Sputnikem moc velký zájem.

A ještě, že pokud bude očkováno Sputnikem v rámci studie, tak část očkovaných dostává pouze placebo a nedozvědí se kdo!

1 1
možnosti
MK

Nevěřím tomu průzkumu. Hlavně proto, že nebyl oficiálně publikován a nebyla zveřejněna otázka položená občanům.

Jinak ať se každý nechá očkovat řím chce. Ať stát klidně nabídne i ten Sputnik, ale hlavně ať nechá lidem vybrat jakou vakcínu chtějí. Klidně si na tu svou vybranou vakcínu pár měsíců počkám, ale určitě si nenechám píchnout Sputnik.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti
ZZ

Vakcíny by bylo dost, pokud by EU využila nabídky Putina, který již v říjnu loňského roku nabízel její licenční výrobu všem státům !!!

Tečka.

:-P:-P:-P

0 5
možnosti
LV

Jestliže na Slovensko dorazilo pod etiketou Sputnik V něco jiného, než to, co bylo popsáno v odborném tisku (a Slovensko není první, předtím už totéž zjistila Brazílie), potom se tím může nechat naočkovat pouze nezodpovědný člověk. A skutečně by si potom měl hradit všechny náklady spojené s léčením případných nežádoucích účinků. A neměl by být řazen mezi očkované (což by de facto neměl být nikdo, protože rozhodující není to, zda někdo dostal nějakou injekci, ale to, zda má protilátky; bohužel certifikát dostávají zatím jen očkovaní, nikoliv testovaní na protilátky).

4 2
možnosti
Foto

Jako že jim místo vakcíny poslali třeba jen fyziologický roztok?

Tak to by se opravdu povedlo..... ;-D

3 1
možnosti
MV

Před dvěma měsíci jsem napsal že raději žít po Sputniku než zemřít bez Sputniku. Téměř samé mínusy, uběhly dva měsíce a je to stále stejné.

2 2
možnosti
Foto

Jednak nevíte co v tom Sputniku dostanete, takže nevíte zda po něm žít budete a zda budete chráněn a druhák je další varianta, nechat se naočkovat tím co je schvaleno

1 0
možnosti
JZ

Nadpoloviční většina obyvatel ČR si podle všech průzkumů veřejného mínění Sputnik V nepřeje.

2 2
možnosti
ZZ

A měli ti občané při objednávce očkování možnost volby preferované vakcíny ?

A víte, že po obou očkování vakcínou od firem Pfizer a BioNTech byla zjištěna prevalence "Jihoafrické varianty" osmkrát vyšší než u neočkovaných ?

:-P:-P:-P

0 3
možnosti
Foto

Tento stát se musí chovat dle standardů, na které jsou občané, zvyklí žít v demokracii, zvyklí. KAŽDÝ musí mít možnost si vakcínu VYBRAT, ne že mu bude vnucena StraZeneca schválená pofiderní organizací EMA. Nezanedbatelný počet občanů vyžaduje za prvé vakcínu Sputnik V, za druhé Vakcínu Sputnik V, za třetí vakcínu Sputnik V a nic jiného R^!

3 1
možnosti
Foto

Už si ji chystají na Vás! ;-D

1 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 26,59
  • Průměrná čtenost 2707x
Zajímá mne ledacos - a o tom nejzajímavějším,co se mne skutečně vnitřně dotklo, bych chtěl psát něco zajímavého.

Seznam rubrik