Pokud není Rusko schopno "převálcovat" Ukrajinu konvenčními zbraněmi a plácá se tam už třetí rok s nejistým výsledkem, těžko očekávat, že by si trouflo na území pod ochranou NATO. Navíc v situaci, kdy členské státy NATO začínají zvyšovat výdaje na zbrojení. Významným faktorem ovšem může být postoj USA, ale osobně se nedomnívám, že jeden psychopat může natolik změnit jejich kurs.

AL

TAké oštěpy a sekeromlaty vyrábí rusko levněji a víc.

LV

Putin už zcela vážně připravuje další agresi. Mluví o Polsku a Česku. Předpokládá, že Slovensko a Maďarsko se připojí dobrovolně.

Foto

Mluvil o Polsku, zmínil i Česko. Možná jste špatně porozuměl textu, ve kterém agresi vyloučil.

FL

To je ale současný stav, kdy 40% ruské ekonomiky jede na zbrojení, ne? U nás momentálně jen pár procent a dá se předpokládat, že v případě konfliktu by se víc rozjel i západ. Další věcí je, že není důležitý jenom počet raket, ale taky že západní rakety skutečně trefí cíl

Nene. je to trochu jinak.Ten údaj "40% ruské ekonomiky jede na zbrojení" je dezinformací. Záměrnou. Jde o 40% z ruského ROZPOČTU, co jede na zbrojení. Takže je to skoro 3x méně z ročního HDP Ruska. Je to hodně, ale je to někde, nevim, přibližně 13-15% ročního HDP Ruska. My jsme před obsazením Hitlerem dávali skoro 40% HDP na zbrojení.

Foto

Někdo dělá z Ruska rozvojovou zem a jiný si myslí, že má na to, porazit NATO.

ST

A jak se v tom pak má pan Bicera vyznat. Má to těžké.

  • Počet článků 38
  • Celková karma 26,59
  • Průměrná čtenost 2707x
Zajímá mne ledacos - a o tom nejzajímavějším,co se mne skutečně vnitřně dotklo, bych chtěl psát něco zajímavého.

Seznam rubrik