Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já si také myslím, že všechny strany mohou klidně menšinovou vládu trpět, nůž na krku mu mohou držet o to líp. Komunisté to dle mne docela dobře pochopili, když podporu nabídli výměnou za zařazení svých důležitých bodů programu do programu vlády (nehledě na to, zda se to tak už stalo). Z ostatních stran nevidím, že by k takovéto hře byl prostor. Jsou šprajcnutí a to nikam nepovede.

Však o co jde? O kontrolu ministerstev? Od toho má opozice výbory, aby viděli ministrům pod prsty. O samotné výbory? I tam má opozice dohromady většinu. O prosazování jednotlivých zákonů? Tak snad všichni hlasují o zákonech dle toho, zda je to dobrý zákon - a pokud bude Babiš předkládat dobré zákony, tak jistě projdou, i když od nikoho nedostal nic slíbeno...

Opozice by MOHLA mít všechny trumfy, ale buď nechce, nebo to neumí.

Ono to není žádná legrace, pokud Babiš neuspěje, vyžral by si to při menšinové vládě zcela sám. Ale naopak, kdyby to fungovalo, tak by do příště slízal všechnu smetanu, a toho se očividně další strany bojí a proto celý demokratický proces raději bojkotují, místo toho, aby se učili hledat kompromisy.

0 0
možnosti

Pokud by dostala Babišova vláda důvěru při prvním pokusu, tak by vládla bez ohledu na to, kdo bude prezidentem.

0 0
možnosti

Podle Zemana - pokud tam na Hradě bude znovu "vegetovat" se budou pokusy počítat znovu - to jsme s kamarády v hopodě už pořešili před týdnem. Kreativní výklad pravidel přeci.

0 0
možnosti
Foto

Babiš má také jednu fintu v rukávu - pokud mu bude vystavena důvěra a přečte si tento blog, podá vláda demisi a Zeman stihne jmenovat Babiše ještě jednou premiérem ;-).

0 0
možnosti

J40a63n 64P36r97o72k26o13p

11. 1. 2018 12:37

Vláda bez podvodníků? Výtečný nápad! A kdo tedy vlastně?

1 0
možnosti

Stanjura s Fialou, Vy máku, nebo dokonala Nemcova:-P

1 2
možnosti

Mně se líbí, jak najednou jsou nám dobří "čistí" politici, kteří schválili stamiliardové tunely (včetně toho solárního) z NAŠEHO státního rozpočtu, protože "zloděj" je dnes v politice jen jeden, a to Babiš a musí být za každou cenu odstraněn. :-P Líbil se mi i křivák Kalousek na svojí ČT, který se opakovaně vyžíval v srdcervoucím pronášení věty "Ty peníze byly určeny pro malé podnikatele a Babiš, druhý nejbohatší muž ČR po nich hrábl svou (špinavou) rukou.. Takový člověk nemá co dělat v politice." ;-D

4 1
možnosti

J92a39n 77B55u67r33i34a72n

11. 1. 2018 10:52

Jenom to ne - dost voličů ODS, lidovců či starostů by to nepochopilo.

A správně píšete, že pak by museli sehnat 101 poslanců, kteří vládě vysloví nedůvěru. A nemyslím si, že by se těch 101 poslanců pak někdy našlo.

2 0
možnosti

Nebaví mne psát zvlášť ohlasy na jednotlivé pamflety. Takže sem dávám to, co píšu na jiný, podobný, jó?

"Podřezána větev demokracie" - to je k smíchu. Takže fakta: a/ "demokrat. str. nezajímá žádný program, ale odchod Babiše, b/ prezidentská volba mne nezajímá kdo tam bude - ale asi Zeman (kterého jsem minule nevolil), c/ obstrukce ve sněmovně dělají jiní: KDU - žádost o přestávku, pozvání Komárka na im.a m. výbor - SPD, přerušení schůze - ODS, takže žádné ANO, ale tito vyjmenovaní. Otázky jsou čtyři: 1/ proč důvěra ještě nevyslovena, když "dem" strany jsou zcela zabejčeny a bude slyšeno ne, 2/ proč otázka: jak bude hlasovat im. a m. výbor, když tam ANO a jeho souputníci mají jasnou většinu v čele s předsedou, 3/ proč čekají na im. a m. výbor když "dem" str. jsou jasně pro vydání, 4/ co řekne - umožní li nový ministr vnitra (z ANO, ale pracoval na vnitru) (nebo to dělá policejní šéf či někdo jiný?) zproštění mlčenlivosti p. Komárka, který má důkazy o propojení vyšetř. B. pana M. s nekalými živly, 4/ jestli si nedovolila dost, když místopř. Im. a m. kom. Malá (ANO) řekla, že p. Nevt. má spojení s mafií - to je dost ostré. No a co se do úterý: do a/ 8 hod. - zasedání im. a m. výboru a do 14. hod - schůze posl. sn. ještě zajímavého uděje. Jsem na to zvědav. Jak relevantní bude vymyšlené obvinění předs. vl. Což?

1 4
možnosti

Méně je někdy více. :-P

1 0
možnosti
Foto

Strany, které křičí něco o ohýbání ústavy by byly něčeho takového schopné? ;-) Je dost podstatný rozdíl v tom, jestli má vláda důvěru nebo vládne v demisi a nově jmenovaný premiér sestavuje novou vládu. Jednou ji sestavit musí.

1 1
možnosti

Jaké ohýbání ústavy ? Ztratit důvěru může vláda v kterémkoliv okamžiku, třeba i týden poté, co jí byla vyslovena důvěra. O důvodech k hlasování o důvěře vládě Ústava nic neříká. :-P

1 0
možnosti

Neustále zde píši o tom, že každý viditelný, vedle své funkce - má i roli vychovatele, inpirátora. Rodič, mistr z fabriky, přes učitele po viditelné politiky. Pak se vyrýsovali dva - Zeman a Babiš. Oba uchvacují veřejnost - obdivovatelů pak mnoho. Já se přiznám, že žádnou linku výchovy - příkladu , morálního imperativu sdělení - zde nevidím ! Spatřuji novodobou zkázu , dalšího olamování charakteru naší společnosti, (již tak ohlodanou uplynulými 41 roky). Toto, vedle všudepřítomných rozkrádaček - Na členství ke straně - stavu osobního majetku, absolutně nezáleží. Užasle hledím, kdy prezident s dětmi od Klokana pobíhá po horké půdě Čapího hnízda, jmenuje agenta Bureše do první funkce, za pár let zase překoná stav své omezené pohyblivosti, aby neváhal jej osobně podporovat v PS. Proboha, kam se to řítíme ? ... Komunisté byli lotři - měli to v popisu práce, taky si stavěli své chajdy. V porovnání s popisovaným tandemem - Byli naprostí žabaři ! ... :-)

2 2
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 26,59
  • Průměrná čtenost 2707x
Zajímá mne ledacos - a o tom nejzajímavějším,co se mne skutečně vnitřně dotklo, bych chtěl psát něco zajímavého.

Seznam rubrik