Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řešení je jednokolová volba z více kandidátu. Vyhrává první,pak nebudeme rozděleni půl napůl.

9 3
možnosti
MM

Konečně to někdo napsalR^

Už jsem ani nedoufal...

A při tom je to tak jednoduché, stejně jako parlamentní volby.

3 0
možnosti
AP

"Většina komentátorů však ve svých komentářích bezděčně prozrazuje vlastně jen svoje priority, své klíčové hodnoty. Jak kdyby jsme je měli všichni stejné."

Víte, některé priority jsou zásadní a pro funkci prezidenta obecně platné a slušní a vzdělaní lidé v jakékoliv společnosti by je měli mít všichni stejné. Ty obecné priority jsou třeba morálka, slušnost, poctivost, pravdomluvnost, důvěra, úroveň.

Jestli někdo nad tyhle hodnoty postaví ty lživé a nesmyslné "kvality" jak Zeman je proti imigrantům a proti Euru, když na to nemá nejmenší vliv, tak jen ukazuje svou myšlenkovou "úroveň". I tady dole píše jeden komentátor cosi o podepisování zákonů a myslí si snad, že Zeman může něčemu zabránit. neuvěřitelné, kam dali rozum všichni příznivci hulváta na Hradě. Smutné 8-o

3 20
možnosti
TH

Nechci vám brát iluze, ale Hitler byl ve své době rovněž považován za slušného, pravdomluvného, důvěryhodného a na úrovni. Každý má prostě priority pro post prezidenta jiné (třeba já zejména aby zastupoval moje sobecké zájmy - což pravděpodobně Zeman nebude dělat a Drahoš by to určitě nedělal).

Budete se divit, ale prezident má na přijetí € dost zásadní vliv, protože jmenuje členy bankovní rady ČNB, která určuje měnovou politiku a tím pádem i plnění některých Maastrichtských kritérií . A nepodepsáním zákona může jeho platnost posunout až za dobu mandátu aktuální vlády, takže zákon nakonec nemusí být vůbec schválen.

Než ze sebe budete veřejně dělat nevzdělance, rozmyslete si, zda vám to za to stojí.

23 2
možnosti
JS

J20a62r60d71a 28S39o46k52o67l

29. 1. 2018 22:39

Nevolil bych z těchto dvou ani jednoho a určitě nejsem sám jenže ti co je vybrali nám nedali možnost. A s tím jak to nakonec dopadlo si za to můžetm všichni[>-]

1 3
možnosti

Lidé se vždy chtějí považovat za strašně komplexní, nejlépe spiritualistické(či strašně racionální) bytosti. Ve skutečnosti jsme docela jednodušší. Důvody, proč vyhrál Zeman, dokáží být také strašně jednoduché. Stejně tak jako hodnocení obou kandidátů. Zeman je inteligentní člověk, který imponuje určitých lidem, je vůdcovský typ. Drahoš je sice inteligentní, ale nedokázal to prodat, neimponoval prakticky nikomu a vůdcovský typ nebyl ani omylem.

6 0
možnosti
JP

J83a11n 57P84a44l77l13a15s

29. 1. 2018 19:56

Dobrý večer, velmi podnětné zamyšlení, karma. Snad bych jen doplnil, že znám pár lidí, kteří volili čistě emotivně. Co měli společné? Volili ne pro Drahoše, ale proti Zemanovi, a když jsem se zeptal proč, rozčílili se.

13 1
možnosti
MP

Přesně tak, je to velmi komplexní záležitost. Kromě toho, je třeba si uvědomit, že občas jsou některá kritéria opravdu natolik kritická, že zcela přebijí jiná, byť pozitivní - např. pokud někdo spatřuje (z různých důvodů) v Jiřím Drahošovi vítače, tak tato z jeho pohledu i třeba jediná negativní charakteristika je natolik zásadní, že zcela přebije fakt, že jde o slušného, důstojného a charakterního člověka (např.). To je ale obecné - když budete mít krásný útulný byt, hezky vybavený, prosluněný, s krásným výhledem a ve skvělé lokalitě, tak jedna jediná hlučná a nepořádek tropící rodina ve vedlejších dveřích vám to může natolik znechutit, že tato jedna negativní věc převáží nad všemi pozitivními a vy se odstěhujete pryč. A není na tom nic divného.

Někteří komentátoři tvrdili, že slušnost a charakter je pro prezidenta klíčová devíza, ale to by platilo pouze pokud by to měl být skutečně jen důstojný kladeč věnců. V politice ale občas hulvátství a neslušnost může být výhodou (bohužel), takže např. u pana Drahoše by mohlo hrozit, že při schvalování kvót převáží jeho charakter a pod morálním imperativem něco podepíše, zatímco u Zemana by nikdo morální imperativ nehledal a něco takového v jeho podání tudíž nehrozí, což ale může být klíčové. Já osobně také raději v bytovém domě domovníka, který je hrubý, neslušný, ale hlídá dveře a nikoho do domu nepouští, než slušný a charakterní člověk, který ale neustále tahá do domu bezdomovce...

23 2
možnosti
AP

A co, proboha, je prezident v ČR než jen kladeč věnců?? Voliči Zeman fakt nezklamou ;-D

0 15
možnosti
PN

P23e98t89r 64N67o20v76á63k

29. 1. 2018 16:03

Tak tohle je neskutečný blábol :-)

Spíše bych se zaměřil na to, kolik lidí se nechalo ovlivnit lživými a dezinformačními články co si zaplatili "přátelé Miloše Zemana".

8 37
možnosti
MB

Jaké?8-o

Ke mně se dostávaly jen samé protizemanovské informace a články..

Dejte mi odkaz na něco, kde se pozitivně píše o Zemanovi ...ať si počtu konečně něco jiného ..a positivně se naladím na dalších 5 let..;-)

32 3
možnosti
JL

Pane Zambochu, velmi dobre a pekne napsane. Osobne pridam i jiny pohled na cele obdobi pred a po volbe. Jsem udiven a mile prekvapen s hlubokou analizou vsech kandidatu normalnimi obcany. Rozbory techto obcanu ukazuji vyspelost vetsiny. Citim jen litost nad nemoznosti vyuzit teto sily pro volby do funkce, ktera ma mandat skutecne neco udelat. Potom by me uspokojeni bylo kompletni.

4 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 26,59
  • Průměrná čtenost 2707x
Zajímá mne ledacos - a o tom nejzajímavějším,co se mne skutečně vnitřně dotklo, bych chtěl psát něco zajímavého.

Seznam rubrik